Skoči do osrednje vsebine

Menjava poveljnika Centra vojaških šol

V sredo, 23. decembra, je v mariborski Kadetnici potekala primopredaja dolžnosti poveljnika Centra vojaških šol. Brigadir Milko Petek je ob odhodu v zaslužen pokoj dolžnost poveljevanja po dveh letih in dveh dneh predal brigadirju Petru Zakrajšku. Primopredaja in prevzem dolžnosti je potekala v Avditoriju generala Maistra in ob navzočnosti načelnika Generalštaba Slovenske vojske generalmajorja Roberta Glavaša.

Brigadir Petek je v govoru med drugim povedal, da je ponosen na prehojeno pot in na to, da jo je zaključil prav v vojaškem šolstvu. Dejal je, da je bilo veliko narejenega, vendar je prav toliko še za postoriti tudi v prihodnje. Zbranim načelnikom in poveljnikom podrejenih enot Centra vojaških šol se je zahvalil za korektno in profesionalno sodelovanje ter v sklepnem delu poudarim, da poveljstvo in enote zapušča v dobri kondiciji. Generalmajor Robert Glavaš pa je med drugim izpostavil, da je znanje izjemno pomembno. Dejal je, da mora biti šolstvo in izobraževanje v sistemu Slovenske vojske vrhunsko, saj edino tako lahko dobimo vrhunsko usposobljene pripadnike in pripadnice za opravljanje najrazličnejših nalog. Dejal je, da od vseh pripadnikov Centra vojaških šol pričakuje izjemno veliko in obratno, da se je kot načelnik Generalštaba Slovenske vojske pripravljen zavzeti za številne projekte v podporo vojaškemu šolstvu. Brigadir Peter Zakrajšek se je v zaključnem delu govora načelniku zahvalil za izkazano zaupanje z obljubo, da bo poveljstvo vodil po svojih najboljših močeh, saj se zaveda svoje pristojnosti in nalog, kam naj zapelje vojaško šolstvo v prihodnje. Prepričan je, da mu bo s sodelavci, od katerih pričakuje maksimalni napor, to zagotovo tudi uspelo.

Brigadir Peter Zakrajšek v rokah drži bojni prapor Centra vojaških šol, ki mu ga je predal načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš.

Brigadir Peter Zakrajšek v rokah drži bojni prapor Centra vojaških šol, ki mu ga je predal načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš.

1 / 2