Skoči do osrednje vsebine

Slovenska misijonarka iz Venezuele na obisku pri ministrici

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch je v prostorih Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu v torek, 22. decembra, sprejela slovensko misijonarko v Venezueli sestro Andrejo Godnič.

Stojijo v prostorih urada.

Danilo Jesenik, Jana Lampe, s. Andreja Godnič, ministrica dr. Helena Jaklitsch, državni sekretar na uradu dr. Dejan Valentinčič in vodja sektorja za Slovence po svetu dr. Zvone Žigon. | Avtor: USZS

Sogovornica, ki se kmalu vrača na svojo zahtevno misijo v Venezuelo, je v pogovoru orisala težke življenjske razmere v tej državi, začenši s stalnim pomanjkanjem hrane in zdravil. S. Godnič v Venezueli deluje kot učiteljica v šoli, ki jo upravljajo uršulinke, veliko svojega časa in energije pa namenja tudi pomoči pripadnikom tamkajšnje slovenske skupnosti. Pri tem sodeluje predvsem s Slovensko Karitas, ki za rojake dobavlja nujna zdravila, hrano pa tudi občasno finančno pomoč.  

Ministrica se je misijonarki toplo zahvalila za njeno zahtevno, neprecenljivo pomembno delo v »prvih vrstah« spopadanja z težkimi razmerami v Venezueli ter povezovanjem tamkajšnjih Slovencem, ki jim njena pomoč daje novo upanje.

Srečanja sta se udeležila tudi predstavnika Slovenske Karitas Jana Lampe in Danilo Jesenik.