Skoči do osrednje vsebine

Ministrica dr. Jaklitsch z vodstvom Radiotelevizije Slovenija

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch se je danes sestala z vodstvom Radiotelevizije Slovenija. Srečanje je bilo namenjeno pogovoru o prisotnosti vsebin, povezanih s Slovenci v zamejstvu in po svetu, na nacionalnem radiu, televiziji in spletnem portalu MMC in o možnostih sodelovanja med obema institucijami.
Med sestankom, za mizo.

Udeleženci sestanka. | Avtor: USZS

1 / 3

Generalni direktor RTV SLO Igor Kadunc, direktorica TV SLO Natalija Gorščak, direktor Radia Slovenije Mirko Štular, vodja programske produkcijske enote MMC mag. Luka Zebec, odgovorna urednica regionalnega TV programa Koper – Capodistria Mojca Petrič Bužan in odgovorni urednik regionalnega TV programa Maribor Tomaž Karat so predstavili aktualne oddaje in druge načine vključevanja Slovencev v zamejstvu in po svetu v programske sheme obeh medijev ter spletnega portala. Izpostavili so tudi izzive, s katerimi se pri tem soočajo. 

Ministrica se jim je zahvalila za današnje srečanje in še enkrat potrdila, da so mediji ključni ne le za informiranje Slovencev izven naše države o aktualnih temah v Sloveniji in širše, ampak še toliko bolj za ozaveščanje slovenske javnosti o bogati dejavnosti in številnih aktivnostih naših rojakov v zamejstvu in po svetu. Želja urada zato je, da bi se še okrepila pristnost teh tematik v vseh sferah medijskega poročanja. 

Dogovorili so se, da bodo vsi premislili in poiskali konkretne načine, kako bi bilo mogoče še okrepiti vključenost teh vsebin in jih še bolj približati gledalcem pa tudi o možnih oblikah sodelovanja med RTV in uradom v prihodnje.