Skoči do osrednje vsebine

Slovenija piha 0,0 – brezstični koncert Policijskega orkestra z gostoma Alenko Godec in Otom Pestnerjem je poklon vsem, ki vozijo 0,0

V nedeljo, 20. decembra, ob 20.00 uri akcijo Slovenija piha 0,0 zaključujemo s koncertom Policijskega orkestra z gostoma Alenko Godec in Otom Pestnerjem.

Koncert bodo letos lahko spremljali prav vsi, ki vozijo 0,0, in njihovi družinski člani iz domačega naslonjača, saj bo v živo predvajan na spletni strani www.nulanula.si.  

Med 7. in 20. decembrom Ministrstvo za zdravje skupaj s Policijo in v okviru aktivnosti Agencije za varnost v prometu tudi letos, v času epidemije, izvaja akcijo Slovenija piha 0,0. Policisti pri voznikih preverjajo vsebnost alkohola v izdihanem zraku in izvajajo preizkuse s sredstvi za hitro ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu. Kršitelje seveda kaznujejo v skladu s predpisi, vozniki, ki »napihajo 0,0«, pa so deležni nagrade – vstopnice z navodilom za ogled brezstičnega koncerta Policijskega orkestra z gostoma Alenko Godec in Otom Pestnerjem.

Koncert Policijskega orkestra z gosti je tradicionalni poklon 0,0 voznikom. Zbir utrinkov vseh dosedanjih štirih koncertov si lahko ogledate na Youtube kanalu Ministrstva za zdravje.

Z akcijo Slovenija piha 0,0 voznike na cestah opozarjamo o nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi. Koncert je prijazen poklon vsem, ki se za volanom obnašajo odgovorno, trezno in vozijo 0,0. Alkohol, prepovedane droge ter druge psihoaktivne snovi namreč vplivajo na spremembo vozniških sposobnosti in slog vožnje, zato prispevajo k večjemu tveganju za nastanek prometne nesreče. Po podatkih približno vsaka deseta prometna nesreča nastane zaradi uporabe alkohola, vzrok vsake tretje smrtne prometne nesreče pa je opit voznik.

Mesec december je znan po številnih prometnih nesrečah, ki jih prepogosto povzročijo opiti vozniki. Da bi bile naše ceste varnejše za vse prometne udeležence, bodo policisti akcijo preverjanja psihofizičnega stanja voznikov nadaljevali do konca meseca.

Za prometno varnost smo odgovorni prav vsi prometni udeleženci. Skupaj poskrbimo za varnost na naših cestah. Slovenija piha 0,0!