Skoči do osrednje vsebine

Minister Hojs: Slovenija zagovarja ničelno toleranco do vseh oblik sovražnosti zoper judovsko skupnost

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je danes sprejel izraelskega veleposlanika Eyala Sela. Sogovornika sta sodelovanje med državama ocenila kot dobro.

Veleposlanik se je ministru zahvalil predvsem za varovanje članov judovske skupnosti ob različnih priložnostih, za kar skrbi slovenska policija. Minister Hojs je ob tem poudaril, da Slovenija zagovarja ničelno toleranco do vseh oblik sovražnosti zoper to skupnost.

Sogovornika sta se dotaknila tudi boja proti terorizmu. Veleposlanik se je ministru zahvalil za odločitev vlade, ki je s sklepom sprejela določene ukrepe, ki zamejujejo delovanje Hezbolaha. To je izraz solidarnosti Slovenije z drugimi državami, v katerih Hezbolah spodkopava nacionalno in mednarodno varnost in stabilnost.

Govorila sta tudi o stanju na področju notranje varnosti v Sloveniji ter ukrepih in zavezah, ki jih je EU sprejela na vseh ravneh, tudi na ravni predsednikov vlad in držav. »Zato je prav, da se močneje povežemo in bolje izkoristimo že obstoječe zakonodajne in politične možnosti, ki so že na voljo na ravni EU, pa tudi na globalni ravni,« je ob tem dejal minister in izrazil pričakovanje, da bo napredek na tem področju dosežen z novo agendo EU boja proti terorizmu.