Skoči do osrednje vsebine

Minister Vizjak podpisal sklep za revitalizacijo degradirane površine v prostor za kakovostno preživljanje prostega časa

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak je podpisal sklep o sofinanciranju projekta »Celostne teritorialne naložbe Prireditveni oder in prostor«, s čimer bo upravičenec - Mestna občina Velenje »revitalizirala prostor ob Velenjskem jezeru, kjer so vidne posledice rudarske dejavnosti, saj gre za del večjega območja pridobivanja premoga, ki sega v območje mesta in je okoljsko degradirano. S projektom se bo izboljšala kakovost javnih degradiranih površin, uredil se bo sistem ravnanja z meteornimi vodami ter aktiviral premalo izkoriščen prostor«, je povedal mag. Vizjak.

V projektu, ki poteka od julija 2019 do predvidoma junija 2021, bo občina zgradila prireditveni oder in uredila prireditveni prostor ter zgradila servisni objekt. Ureditev prireditvenega prostora bo oblikovana kot privlačno območje za izvedbo različnih dogodkov. Omogočena bo vsakodnevna raba za kakovostno preživljanje prostega časa obiskovalcev, kot so rolanje, kolesarjenje in druženje na zelenicah, ter organizacijo različnih množičnih prireditev, družabnih prireditev, sejmov, izobraževanj na prostem, delavnic, kulturnih in festivalskih dogodkov na prostem.

Minister mag. Vizjak je sklep o sofinanciranju projekta »Celostne teritorialne naložbe Prireditveni oder in prostor« podpisal v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020 , s katerim je podaljšal rok upravičenosti izdatkov do konca leta 2021. S tem bo projekt lahko pridobil vsa dodeljena evropska in državna sredstva.

Skupna višina sredstev za projekt je dobrih 9 milijonov evrov, prispevek Evropske unije znaša dobrih 4,8 milijona evrov, državnega proračuna pa dobrih 1,2 milijona evrov.