Skoči do osrednje vsebine

Praznični december v Prevzgojnem domu Radeče

Prevzgojni dom Radeče se 1. decembra s svojimi izdelki že vrsto let predstavlja na Miklavževem sejmu v Radečah. Zaradi okoliščin je letošnji december drugačen, brez tradicionalne stojnice na radeški tržnici. Zato smo se v zavodu odločili, da svoje izdelke postavimo na ogled v preddverju upravne zgradbe.

Izdelki so tudi tokrat pisani in raznovrstni: adventni venčki, kompleti svečk, leseni etuiji za pisala, praznične voščilnice, poličniki, svečniki ter zaščitne maske. Pri ustvarjanju, ki se je začelo že v mesecu oktobru, je sodeloval cel zavod. V delavnici so pripravili polizdelke, za dokončanje pa so z mentoricami poskrbeli mladoletniki v vzgojnem času. Izdelke, ki so jih ustvarili sami, bodo imeli možnost poslati svojim domačim. K odštevanju dni do konca leta bodo mladoletnikom v pomoč tudi adventni koledarčki z motivacijskimi mislimi in sladko pozornostjo.  

V decembru bodo mladoletniki izdelali tudi voščilnice, ki jih bodo z lepimi mislimi poklonili oskrbovancem Trubarjevega doma upokojencev v Loki.  S svojimi likovnimi, literarnimi in video prispevki so se mladoletniki odzvali na razpisan natečaj uprave, v katerih izražajo svoje občutke v obdobju epidemije. Pripravljajo tudi literarne prispevke za 37. številko Grajskih novic, ki bodo v kratkem izšle. Mladoletniki bodo v prazničnih dneh prejeli posebne zahvale za svoje dosežke in uspehe v tem letu.