Skoči do osrednje vsebine

Za delo Društva upokojencev v prihodnjih dveh letih 40 tisoč evrov

Minister za obrambo mag. Matej Tonin je v prostorih ministrstva danes s predstavnikoma Društva upokojencev Ministrstva za obrambo, predsednikom gospodom Milanom Obrezo in podpredsednikom društva Janezom Gomzijem, podpisal pogodbo o sodelovanju v prihodnjih dveh letih.

Ministrstvo društvu za dejavnosti v letih 2021 in 2022 namenja po 20 tisoč evrov na leto  za izvajanje številnih dejavnosti (strokovna srečanja, letna srečanja, sodelovanje na tradicionalnih spominskih pohodih, sodelovanje pri izdaji strokovnih publikacij, mednarodno sodelovanje, delovanje medgeneracijskih skupin in drugo). V letošnjem letu so bile aktivnosti zaradi epidemije okrnjene, prihodnje leto pa načrtujejo 10. srečanje vseh članov.

Zaradi epidemioloških razmer je letos odpadlo tudi tradicionalno srečanje z upokojenci Ministrstva za obrambo Republike Slovenije, zato je minister Matej Tonin članom napisal pismo z voščilom ob prihajajočih praznikih, ki ga je danes izročil predsedniku društva Milanu Obrezi. V pismu jim je na kratko orisal delo v letošnjem letu, obenem pa se jim je zahvalil za njihov prispevek h krepitvi slovenskega obrambnega resorja. »Hvaležen sem za vaš prispevek k krepitvi slovenskega obrambnega resorja – za vso znanje, energijo in izkušnje, ki ste jih vložili. Mnogi od vas tudi v času nastajanja mlade slovenske države – v pripravah na osamosvojitev, Manevrski strukturi narodne zaščite in v vojni za samostojno in suvereno Republiko Slovenijo. Številni med vami danes tvorno delujete kot veterani vojne za Slovenijo in veliko postorite za negovanje in širjenje domoljubja. Z vami delim ljubezen do domovine in skrb za njeno prihodnost, zato vas ob tej priložnosti tudi prosim, da še naprej vztrajate v podpori prizadevanjem za izboljšanje položaja Slovenske vojske,« je še zapisal minister Tonin.

Društvo upokojencev Ministrstva za obrambo deluje že od leta 1995, združuje več kot 1200 članov.

Minister Matej Tonin s predsednikom Društva upokojencev Ministrstva za obrambo, Milanom Obrezo

Minister Matej Tonin s predsednikom Društva upokojencev Ministrstva za obrambo, Milanom Obrezo | Avtor: Vekoslav Rajh, MORS

1 / 2