Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša sprejel predstavnike Trgovinske zbornice Slovenije

Predsednik vlade Janez Janša se je danes sestal s predstavniki Trgovinske zbornice Slovenije. Pogovor je bil namenjen problematiki epidemije covida-19 v trgovinski dejavnosti in možnostih sproščanja trgovinske dejavnosti. Sogovorniki so se strinjali, da je edina pot za sproščanje trgovinske dejavnosti zmanjševanje števila okuženih s covidom-19, kar se lahko doseže samo z odgovornim ravnanjem vseh državljank in državljanov ter spoštovanjem ukrepov za preprečevanje in omejevanje epidemije covida-19.

Sogovorniki so se prav tako strinjali, da bi se z odgovornim ravnanjem in spoštovanjem ukrepov za preprečevanje in omejevanje epidemije covida-19 trgovska dejavnost lahko začela sproščati najprej v regijah, ki so najuspešnejše v omejevanju epidemije.

Iz zbornice so se sestanka udeležili predsednica mag. Mariča Lah, direktorica družbe Magistrat International Helena Drašković in predsednik upravnega odbora družbe BTC Jože Mermal. Na sestanku so bili tudi vodja svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje dr. Bojana Beović, minister za zdravje Tomaž Gantar ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.