Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša z delovno skupino o stanju, pripravah za množično prostovoljno testiranje in registraciji za prostovoljno cepljenje

Predsednik vlade Janez Janša je 20. novembra glede na stanje epidemije in posvet na ravni EU pristojnim ministrstvom naročil, da najpozneje do 5. decembra pripravijo vse potrebno za množično prostovoljno testiranje na novi koronavirus ter vzpostavitev programa za registracijo kandidatov za prostovoljno cepljenje.

Včeraj se je sestala delovna skupina, ki je podrobneje obravnavala stanje v zvezi s covidom-19 in potrebne ukrepe, ki jih vlada na priporočilo strokovne skupine sprejema za zajezitev širjenja virusa. Delovna skupina je podrobneje govorila tudi o pripravah načrta za množično prostovoljno testiranje in o prijavah za prostovoljno cepljenje. Premier je ob tem na družbenem omrežju Twitter zapisal, da "epidemijo obvladujemo z velikimi napori."

"Naslednji teden bo Vlada Republike Slovenije obravnavala parametre postopnega sproščanja ob pogoju umirjanja koronavirusa,” je prek družabnih omrežij še sporočil predsednik vlade Janez Janša.