Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša v UKC Maribor in na Mestni občini Maribor

Predsednik vlade Janez Janša je v soboto pozno popoldne in zvečer obiskal Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor in Mestno občino (MO) Maribor.

Z vodstvom UKC Maribor je predsednik vlade spregovoril o stanju glede nove koronavirusne bolezni in potrebnih investicijah v povečanje zdravstvenih zmogljivosti v Mariboru in regiji.

Sledilo je srečanje z vodstvom mariborske občine, in sicer se je predsednik vlade srečal z mariborskim županom Sašem Arsenovičem in mariborskim podžupanom Samom Petrom Medvedom, na sestanku pa so bili tudi poslanec Dejan Kaloh, predsednik sveta UKC Jože Šabeder in mestni svetnik Alen Filipovič. Vodstvo mestne občine Maribor je srečanje ocenilo kot pozitivno gesto, "saj si je premier vzel čas in županu prisluhnil glede vseh odprtih tem med Mestno občino Maribor in Vlado Republike Slovenije". Na sestanku so govorili o prenosu Upravne enote Maribor na novo lokacijo, izzivih črpanja evropskih sredstev, financiranju projektov MO Maribor, kjer je premier potrdil dogovor o financiranju, ki sta ga dan prej sprejela minister za kulturo dr. Vasko Simoniti in mariborski župan Saša Arsenovič. Januarja pa naj bi na obisk v Maribor prišla celotna vlada.