Skoči do osrednje vsebine

Tradicionalni slovenski zajtrk v slovenskih zaporih in prevzgojnem domu

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij se je tudi letos pridružila pobudi Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in ob dnevu slovenske hrane podprla projekt tradicionalni slovenski zajtrk.

V skladu z možnostmi smo na nekaterih lokacijah zavodov za prestajanje kazni zapora in prevzgojnega doma v petek, 20. novembra 2020, zaprtim osebam zagotovili zdrav jutranji obrok, katerega osnova so bili kruh, maslo, med, mleko ali čaj ter jabolko. S sodelovanjem v projektu smo želeli poudariti pomen in prednosti lokalno pridelanih živil ter zajtrka kot pomembnega dnevnega obroka za zdrav način življenja in prehranjevanja. Spodbuda k obeležitvi in ozaveščanju o pomenu zdrave hrane je navkljub spremenjenim okoliščinam ob trenutnih zdravstvenih razmerah pomembna za ohranjanje zdravega življenjskega sloga vsakega posameznika. 

Zavode ob letošnji jubilejni 10. izvedbi tradicionalnega slovenskega zajtrka krasi tudi pisan tematski plakat, delo priznanega ilustratorja Ivana Mitrevskega, ki je na pobudo Čebelarske zveze Slovenije opremljen s sloganom Zajtrk z medom – super dan!