Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje zadeve doniralo računalnike in zaslone za šolanje otrok in mladostnikov na daljavo

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je danes, 20. novembra 2020, simbolno predal tipkovnico g. Matjažu Ugovšku, predstavniku prostovoljne organizacije Društva za trajnostni razvoj Duh časa, v katerem se že od decembra 2011 ukvarjajo z zbiranjem rabljene računalniške opreme. V društvu vso računalniško opremo, ki jo zberejo, pripravijo za uporabo in podarijo posameznikom in družinam v stiski ter neprofitnim organizacijam.

Povpraševanje po rabljeni računalniški opremi se je v času izobraževanja na daljavo zaradi pandemije covida-19 močno povečalo. Ministrstvo za zunanje zadeve se je na pobudo društva odzvalo z donacijo 96 zaslonov (Philips Monitor) in 73 delovnih postaj (Lenovo ThinkCentre), za vse tiste, ki so se v trenutnih razmerah znašli v položaju, ko zaradi pomanjkanja računalniške opreme ne zmorejo slediti učnemu procesu.

Podarjeni računalniki in zasloni so delujoči in pripravljeni za uporabo. Na Ministrstvu za zunanje zadeve so bili v uporabi med leti 2012 in 2015. Za uporabo na ministrstvu niso več primerni, saj ne omogočajo optimalnega delovanja informacijskega sistema, ki ga uporablja Ministrstvo za zunanje zadeve.

Minister dr. Anže Logar je med simbolno predajo tipkovnice predstavniku društva poudaril, da Ministrstvo za zunanje zadeve podpira pobudo društva s katero mladim v težkih situacijah, omogočajo normalno spremljanje pouka in učenje na daljavo ter izrazil upanje, da bodo pri zbiranju računalniške opreme še naprej tako uspešni. G. Ugovšek se je Ministrstvu za zunanje zadeve zahvalil za donacijo in aktiven odziv na pobudo.