Skoči do osrednje vsebine

Javni posvet o Transnacionalnem programu za Srednjo Evropo - Evropsko teritorialno sodelovanje (Interreg) in njegovem okoljskem poročilu

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Transnacionalni program za evropsko teritorialno sodelovanje (Interreg) za Srednjo Evropo (Central Europe) 2021-2027 je objavil poziv za udeležbo na spletnem posvetu, ki se nanaša na osnutek okoljskega poročila o programskem dokumentu.

V novem obdobju bodo področja sodelovanja povezana z inovativnostjo in kompetencami,  zeleno, povezano in dobro upravljano Srednjo Evropo.  V programu sodeluje devet držav članic: Avstrija, Češka, Hrvaška, Italija, Madžarska, Nemčija, Poljska, Slovaška, Slovenija. Posvet je namenjen predvsem organom javne uprave in institucijam, ki sodelujejo v transnacionalnih projektih, makro-regionalnih strategijah EU ali drugih programih evropskega sodelovanja, pa tudi zainteresirani javnosti. Uradni jezik programa je angleščina.

Poziv na posvet je skupaj z dokumenti objavljen na spletni strani programa Srednja Evropa in je dosegljiv na tem naslovu. Pripombe je treba poslati v angleškem jeziku na elektronski naslov info@interreg-central.eu, in sicer v 30 dneh po objavi poziva oziroma najkasneje do 15. decembra 2020. Respondenti naj se predstavijo z imenom institucije in države (Slovenija).