Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev slovenskih vin v Šanghaju uspešna

Trinajst slovenskih vinarjev je pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano uspešno, drugo leto po vrsti, zaključilo predstavitev na sejmu ProWine v Šanghaju. Sejem, ki je trajal tri dni je eden najpomembnejših poslovnih sejmov na področju vinarstva na azijskem trgu.

Na sejmu ProWine v Šanghaju so se na razstavnem prostoru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki je bil organiziran v sodelovanju s kitajskimi distributerji in Veleposlaništvom Republike Slovenije v Pekingu, predstavljali Klet Goriška Brda, Edi Simčič, Marjan Simčič, Ščurek, Ferdinand, Kristančič, Erzetič, Santomas, Vinakoper, Ptujska klet, Radgonske gorice, Marof, Steyer. Sejem je pomemben, ker ga obiščejo izključno ljudje s področja vinarstva.

Slovenski vinarji so se na sejmu predstavljali že drugo leto zapored. Poleg sejemske predstavitve sta bili organizirani tudi pokušina vin za 60 ljudi in večerja s pokušino vin. Udeležili so se ju lastniki restavracij vinski strokovnjaki, novinarji, obstoječi in potencialni distributerji ter kupci. Sicer so Kitajci nad slovenskim vinom navdušeni in ga prepoznajo kot zelo kakovostnega. S sejemskimi nastopi, kot je bil ta v Šanghaju, se krepi prepoznavnost in promocija Slovenije tudi kot države.