Skoči do osrednje vsebine

Slovenija nominirana v Izvršni odbor Svetovne zdravstvene organizacije

Danes je Urad Svetovne zdravstvene organizacije za Evropo objavil rezultate tajnih volitev novih članov Izvršnega odbora Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) za obdobje 2021–2024. Na volitvah, ki so spričo epidemioloških razmer potekale po pošti, je bila z veliko večino glasov nominirana Slovenija s svojo kandidatko mag. Vesno Kerstin Petrič.

Slovenija bo tako maja 2021 po formalni potrditvi vseh novih članov na Generalni skupščini Svetovne zdravstvene organizacije zasedla enega od 34 mest v Izvršnem odboru te mednarodne organizacije. To pomembno funkcijo bo opravljala tudi v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije v drugi polovici naslednjega leta.

Mag. Vesna Kerstin Petrič je prepričala s svojo strokovnostjo in dolgoletnimi izkušnjami na področju javnega zdravja. Pri tem izpostavljamo, da se bo Slovenija še naprej zavzemala za učinkovito in transparentno delovanje Svetovne zdravstvene organizacije s ciljem zaščite zdravja in ohranitve življenja, kar je v sedanjem trenutku pandemije covida-19 naša skupna in najpomembnejša naloga.