Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša: Od torka dalje omejitev gibanja na občine

Premier Janez Janša je na družbenem omrežju twitter zapisal, da vlada zaradi naraščanja števila obolelih sprejema nove ukrepe. Od torka dalje bo tako veljala omejitev gibanja na občine. Pri tem bodo veljale izjeme, kot spomladi. Omejitev bo najprej veljala za teden dni za celotno Slovenijo, sproščala pa se bo postopoma po regijah, ki bodo prve omejile eidemijo.

Predsednik vlade Janez Janša

Predsednik vlade Janez Janša | Avtor Kabinet predsednika vlade

Kot je zapisal premier Janez Janša "aktivnosti za zagotovitev dodatnih kapacitet v zdravstvu potekajo neprekinjeno. Tudi v zdraviliščih in hotelih. Ne bo treba v šotore in na sejmišča."

"A število obolelih narašča in sprožajo se dodatni ukrepi iz načrta. Od torka dalje omejitev gibanja na občine z izjemami kot spomladi. Omejitev bo najprej veljala 7 dni za celo državo, sproščana bo postopoma po regijah, ki bodo prve omejile epidemijo," je navedel predsednik vlade Janez Janša in dodal: "Naredimo vse, da bo stikov čim manj in da bo mogoče omejitve odpraviti čimprej. Varujmo življenja, zdravje in blaginjo," je še navedel in ob tem dodal ključnik #Zmoremo.