Skoči do osrednje vsebine

Sestanek o avditoriju Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica

Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc je na ministrstvu skupaj s svojimi sodelavci sprejela direktorico Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica Majo Jerman Bratec, umetniškega vodjo gledališča Marka Bratuša, poslanko SDS Elena Zavadlav Ušaj ter podžupanjo Mestne občine Nova Gorica Damjano Pavlico.

Pogovor je potekal na temo izgradnje avditorja v neposredni bližini gledališča. Sogovorniki so poudarili pomen letnega odra v spremenjenih okoliščinah zaradi epidemije covida-19, sami so že imeli pozitivno izkušnjo z letošnjimi uprizoritvami na sicer od mestnega jedra oddaljenem gradu Kromberk.

Državna sekretarka je pozdravila ureditev odprtega odra, saj je ministrstvo že ob nastopu epidemije pozvalo direktorje javnih zavodov, naj sezone preusmerijo v poletne mesece in na odprta prizorišča. Za vsak naslednji korak pa je v prvi vrsti potrebna natančna in racionalna finančna konstrukcija projekta z razdelanimi lastniškimi razmerji ter urejenimi avtorskimi pravicami predhodno izdelanega arhitekturnega načrta.