Skoči do osrednje vsebine

S pravosodnimi deležniki o ukrepih v času naraščajočega števila okužb s COVID-19

Danes, 22. oktobra 2020, je potekala video konferenca pravosodnih deležnikov, na kateri so govorili o ukrepih v času epidemije. Poleg državnega sekretarja Zlatka Rateja so na video konferenci sodelovali predstavniki Vrhovnega sodišča, Vrhovnega državnega tožilstva, Državnega odvetništva, Notarske zbornice Slovenije, Odvetniške zbornice Slovenije, Strokovnega sveta za sodno izvedenstvo, sodno cenilstvo in sodno tolmačenje, Zbornice za upravitelje in Zbornice izvršiteljev.
Udeleženci videokonference govorijo o ukrepih

Državni sekretar Zlatko Ratej in v. d. generalnega direktorja Direktorata za organizacijsko zakonodajo in pravosodno upravo Rado Fele

Na sestanku so govorili o ukrepih in priporočilih za varno poslovanje, ki so jih z namenom preprečevanja širjenja okužb sprejeli v sodstvu v času naraščajočega števila okužb s COVID-19, predstavitvi poslovanja in izvajanja sodne oblasti na podlagi odredbe, ki jo je na podlagi poleti sprejete novele Zakona o sodiščih sprejel predsednik Vrhovnega sodišča zaradi razglašene epidemije bolezni COVID-19, ter razrešitve dilem, ki se ob tem pojavljajo.