Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje RS

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 18.oktobra 2020

Nesreče z nevarnimi snovmi

Ob 8.15 so v naselju Medlog, občina Celje, gasilci Poklicne gasilske enote (PGE) Celje odstranili zaščitni trak ter onesnaženo zemljino sanirali in odpeljali s kraja dogodka.

  

Nesreče v gorah

 Izpostava Ljubljana

Ob 18.05 je onemogla pohodnica nad Slapom Orglice v Kamniško Savinjskih Alpah. Posredoval je helikopter SV v spremstvu združene dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP) in Gorsko reševalne službe (GRS) Brnik in GRS Kamnik. Helikopter je onemoglo pohodnico prepeljal v dolino.

  

Delovne in rudniške nesreče

Izpostava Ljubljana

Ob 11.50 je delavec padel z višine v Neubergerjevi ulici v Ljubljani. Posredovali so reševalci nujne medicinske pomoči (NMP) Ljubljana, ki so poškodovanca imobilizirali ter prepeljali v bolnišnico. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Izpostava Maribor

Ob 12.34 se je v naselju Modrič, občina Slovenska Bistrica, prevrnil delovni stroj in poškodoval osebo. Gasilci prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Kebelj so nudili pomoč rešiti ujeto osebo in zavarovali pristajališče za helikopter Slovenske vojske (SV), ki je poškodovanca prepeljal v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor.

  

Reševanja obolelih oseb

Izpostava Celje

Ob 16.07  so na Kidričevi cesti v Velenju gasilci PGD Velenje nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe po uspešni reanimaciji iz stanovanja v 6. nadstropju do reševalnega vozila.

  

Pogrešane osebe, živali in stvari

Izpostava Nova Gorica

Ob 21.56 je bila na območju reke Tolminke v naselju Čadrg, občina Tolmin, pogrešana oseba. Območje so preiskali gorski reševalci GRS Tolmin in policisti PP Tolmin. Pogrešano osebo so v bližini reke Tolminke našli mrtvo.

  

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Kranj

Dne 17. 10. 2020 ob 22.11 je v naselju Nemilje, občina Kranj, manjše tovorno vozilo zdrsnilo z vozišča in pristalo v potoku na boku. Gasilci Gasilske reševalne službe (GARS) Kranj so s pomočjo avtodvigala in vitla vozilo postavili nazaj na kolesa. Poškodovanih ni.

Izpostava Nova Gorica

Ob 14.31 sta na cesti Idrija–Godovič, občina Idrija, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Posredovali so gasilci PGD Idrija, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili zdravniško pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulator ter cestišče posuli z vpojnimi sredstvi.

  

Požari v objektih

Izpostava Ljubljana

Ob 1.32 je ob Cesti na Mesarico v Ljubljani gorela vrtna lopa površine okoli 6 kvadratnih metrov. Gasilci GB Ljubljana in PGD Trnovo so gorečo lopo pogasili, požarišče prekopali in zalili z vodo.       

Ob 17.03 so zagorela drva v drvarnici ob zapuščeni stanovanjski hiši v Višnji Gori, občina Ivančna gorica. Posredovali so gasilci PGD Stična in Višnja gora, ki so požar pogasili.

  

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Novo mesto

Ob 17.12 je v Stranski vasi, občina Novo mesto, ob lesenem objektu gorel kup sena. Požar so pred prihodom gasilcev pogasili domačini. Gasilci Gasilskega reševalnega centra (GRC) Novo mesto in PGD Stranska vas pri Novem mestu so zavarovali in pregledali kraj dogodka.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Ljubljana

Ob 1.03 sta na Vodnikovi cesti v Ljubljani gorela zabojnika za odpadke. Požar so pogasili gasilci Gasilske brigade (GB) Ljubljana in PGD Zgornja Šiška. Zabojnika za odpadno embalažo in papir sta uničena, zabojnik za steklo pa je poškodovan.

Ob 1.26 je v Černetovi ulici v Ljubljani je gorel zabojnik za odpadno embalažo. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana. Zabojnik je uničen.       

Ob 20.22 je na Rožičevi ulici v Ljubljani gorela vsebina koša za odpadke pritrjen na drogu javne razsvetljave. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana.

Izpostava Nova Gorica

Ob 20.47 je v ulici Cesta Prekomorskih brigad v Šempetru, občina Šempeter–Vrtojba, zagorel zabojnik za papir. Požar so pogasili gasilci PGD Šempeter.

  

Sproščanja nevarnih plinov

Izpostava Novo mesto

Ob 17.22 je na Seidlovi cesti v Novem mestu v stanovanju stanovanjskega bloka smrdelo po plinu. Gasilci GRC Novo mesto so stanovanje pregledali z detektorjem, pregledali štedilnik in odklopili plinsko jeklenko ter prezračili prostore.

 

Napoved za naslednje dni

V ponedeljek bo na Primorskem povečini sončno. Drugod bo dopoldne megla ali nizka oblačnost, popoldne pa se bo delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem do 18 °C.

V torek bo sončno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Čez dan se bo v zahodni in delu osrednje Slovenije oblačnost povečala, zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10, najvišje dnevne od 12 do 18 °C.

V sredo in četrtek bo predvsem na Primorskem in Notranjskem, občasno pa tudi v delu osrednje Slovenije, zmerno do pretežno oblačno. Drugod bo sončno. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Nekoliko topleje bo.