Skoči do osrednje vsebine

Sestanek državne sekretarke z direktorico Prešernovega gledališča Kranj in vodjo umetniškega oddelka

Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc in vodja sektorja za umetnost Vesna Jurca Tadel sta na ministrstvu sprejeli direktorico Prešernovega gledališča Kranj Mirjam Drnovšek in vodjo umetniškega oddelka ter dramaturginjo Marinko Poštrak.
Sogovornice med pogovorom v veliki sejni sobi

Sestanek na ministrstvu | Avtor: MK

Pogovor je med drugim potekal na temo morebitnega gostovanja Tedna slovenske drame v Gdansku v letu 2021 ter načrtovanega izida Cankarjevih dram prihodnjo pomlad. V epidemiološko zelo negotovih časih je bila izražena vsestranska skrb glede snovanja vsebin in finančnih posledic.  

Ministrstvo za kulturo zato vsem javnim zavodom s področja kulture zagotavlja nemoteno financiranje na podlagi dvanajstin. Kljub izpadu prihodkov javni zavodi lahko delujejo, nedelujočim javnim zavodom se ni odvzelo okrog 21 odstotkov sredstev (kolikor je delež dveh mesecev in pol v celem proračunskem letu), ampak so obdržali vsa sredstva, četudi jim programa ne bo uspelo izvesti v celoti. Gledališča naj svoj program prilagodijo trenutnim razmeram in izvajajo tiste dejavnosti, ki so v dani situaciji možne.