Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo se predstavlja na Spletnem MOS

Tudi letos je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo skupaj z organi v sestavi in izvajalskimi institucijami prisoten na Mednarodnem obrtnem sejmu (MOS). Letošnji sejem, zaradi epidemije covid-19, poteka v digitalni obliki med 8. in 22. oktobrom 2020.

Reklamna slika za Mednarodni obrtni sejem Od izzivov k priložnostim.

Od izzivov k priložnostim.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) se bo na digitalnem sejmu predstavilo celovito. Na skupni platformi Spletnega MOS bodo  predstavili programe, aktivnosti in ukrepe ministrstva, organov v sestavi in izvajalskih institucij. Predstavljene bodo aktualne vsebine vseh področij, ki sodijo pod okrilje ministrstva, in sicer:

  • podjetništvo, internacionalizacija in tehnologija,
  • turizem,
  • lesarstvo,
  • notranji trg,
  • regionalni razvoj.

Predstavljeni bodo tudi ukrepi za podjetja in potencialne podjetnike, ki jih država ponuja za spodbujanje podjetništva in konkurenčnosti.

V sklopu spletnega MOS 2020 bo 14. oktobra 2020, ob 18. uri, potekal tudi spletni posvet za podjetja o najnovejših ukrepih za omilitev posledic koronavirusa z naslovom "Skupaj premagajmo COVID", na katerem bodo predstavljeni COVID ukrepi in instrumenti usmerjanja razvojnih spodbud v prihodnosti. Predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Slovenskega podjetniškega sklada, SID banke in SPIRIT Slovenija, bodo v živo predstavljali aktualne ukrepe,  podjetja in ostali zainteresirani pa bodo lahko dogodek  v realnem času spremljali preko spletne platforme in hkrati govorcem tudi zastavljali vprašanja. Udeležba je brezplačna.

»Leto 2020 je leto sprememb. Ne da bi pričakovali, smo bili postavljeni pred izzive, ki so nas prisilili, da presežemo stare okvirje in stopimo v korak s časom in se mu prilagodimo. Izzivi so nam ponudili tudi nove priložnosti. Poleg vseh ostalih podjetniških veščin, je eden izmed ključnih dejavnikov uspeha digitalna transformacija. Dokaz koraka v smeri digitalizacije in uvajanja inovativnih pristopov pri uporabi digitalnih tehnologij je tudi letošnji MOS. Veseli nas, da se je bil Celjski sejem pripravljen in sposoben prilagoditi novemu času in okolju. Poleg zagotavljanja potrebnih informacij, bo realizacija letošnje predstavitve na MOS dala dodaten vpogled v aktualne izzive ter nam služila kot izhodišče in podlago za nadgradnjo obstoječih ukrepov in oblikovanje ukrepov v prihodnosti,« je ob tej priložnosti povedal Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Pri tem pa je dodal, da bo zdaj bolj kot kdaj koli pomembno, da se izpolni vizija našega skupnega slogana: »Slovenija. Zelena. Ustvarjalna. Pametna.« in Slovenijo na mednarodnem zemljevidu uveljavi kot konkurenčno državo, ki s pomočjo ustvarjalnega talenta ljudi razvija vrhunske pametne in zelene tehnologije in rešitve ter na ta način prispeva k boljšemu in bolj trajnostnemu svetu.