Skoči do osrednje vsebine

Minister Tonin sprejel veleposlanika Češke Juraja Chmiela

Minister za obrambo mag. Matej Tonin je danes na vljudnostnem srečanju sprejel veleposlanika Češke republike v Republiki Sloveniji Juraja Chmiela.

Izmenjala sta izkušnje s soočanjem s situacijo, povzročeno zaradi novega koronavirusa, ki je v obeh državah ponovno zaskrbljujoča. Sogovornika sta se strinjala, da se je v pandemiji covid-19 pokazalo, da lahko obrambne sile držav članic Evropske unije podpirajo zdravstveni sistem in civilno zaščito v kriznih obdobjih.

V nadaljevanju sta se minister in veleposlanik pogovarjala o sodelovanju med državama na obrambnem in vojaškem področju, ki poteka dobro in uspešno. Zavzela sta se za krepitev dvostranskega sodelovanja v mednarodnih operacijah in misijah. Slovenija in Češka skupaj delujeta tudi v Pobudi za obrambno sodelovanje držav srednje Evrope (Central European Defence Cooperation – CEDC). Minister Tonin je ob tej priložnosti predal povabilo češkemu obrambnemu ministru Lubomiru Lutarju na ministrsko srečanje CEDC, ki ga letos 11. novembra gosti Republika Slovenija.

Minister Tonin sprejel veleposlanika Češke Juraja Chmiela

Minister Tonin sprejel veleposlanika Češke Juraja Chmiela | Avtor: Aleš Sila, MORS

1 / 2