Skoči do osrednje vsebine

Minister Šircelj obiskal Finančni urad Dravograd

Med obiskom vlade na Koroškem je finančni minister Andrej Šircelj 7. oktobra obiskal Finančni urad Dravograd. Gostil ga je direktor urada Igor Švarc z najožjimi sodelavci.

Finančni urad Dravograd je eden od 16 finančnih uradov Finančne uprave. Po velikosti in organizaciji sicer spada med manjše urade, kljub temu pa za zavezance Koroške regije zagotavlja visoka kakovost in širok obseg storitev Finančne uprave RS.
Finančni minister je s svojim obiskom Finančnega urada Dravograd potrdil, da je prisotnost storitev Finančne uprave RS v Koroški regiji zelo pomembna. Spodbuden je podatek, da je pri pobranih javno finančnih prihodkih, tako kot na ravni države, tudi na Finančnem uradu Dravograd opazen trend zviševanja, saj so pobrani javno-finančni prihodki od leta 2016 iz 174,6 milijonov EUR narasli na 232,3 milijonov EUR v letu 2019. V letošnjem letu so podatki zaradi epidemije Covid-19 nekoliko slabši. V prvih osmih mesecih leta 2020 je finančni urad Dravograd pobral 132,2 milijonov EUR, v enakem obdobju lani pa 148,9 milijonov EUR (zmanjšanje za 11,3 %).
Finančni urad Dravograd zaposluje 62 uslužbencev. Delo urada je organizirano v treh sektorjih oziroma službah, in sicer sektorju za davke, sektorju za izvršbo in službi za splošne zadeve.

Fotografija je posneta v pisarni, v kateri  so minister Andrej Šircelj, vodja kabineta Urška Grmek, direktor Finančnega urada Dravograd Igor Švarc in dva njegova kolega.

Obisk predstavnikov Ministrstva za finance na Finančnem uradu Dravograd | Avtor: FURS