Skoči do osrednje vsebine

Slovenija gosti Vrh spretnosti 2020

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport je bila zaupana vloga gostitelja velikega mednarodnega dogodka Vrh spretnosti 2020 - Strategije spretnosti za svet v okrevanju.

Doslej je udeležbo potrdilo 42 delegacij z vsega sveta, od tega 36 držav ter visoki predstavniki oziroma predstavnice mednarodnih organizacij UNESCO in Sveta Evrope, kar je največ doslej. Sodelovali bodo tudi podpredsednik Evropske komisije Margaritis Schinas, Evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade, Mariya Gabriel ter Evropski komisar za delovna mesta in socialne pravice, Nicolas Schmit.

Slovensko delegacijo bo vodila ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Simona Kustec, zbrane pa bosta uvodoma nagovorila Janez Janša, predsednik Vlade Republike Slovenije in Ulrik Vestergaard Knudsen, namestnik Generalnega sekretarja OECD, .

Namen Vrha spretnosti 2020 je spodbuditi globalno razpravo o tem, kako lahko politike in prakse s celostnim pristopom in sodelovanjem vseh akterjev pripomorejo k spodbujanju kulture in razvoju sistemov vseživljenjskega učenja. Letošnji Vrh spretnosti se še posebej usmerja v okrevanje in odpornost posameznikov in sistemov v luči epidemije koronavirusne bolezni.

Dogodek bo mogoče spremljati tudi v neposrednem spletnem prenosu. 

Vabljeni tudi k ogledu kratkega predstavitvenega posnetka.