Skoči do osrednje vsebine

Vrh spretnosti 2020 - Strategije spretnosti za svet v okrevanju

do
Hibridna izvedba (Kongresni center Brdo pri Kranju/virtualno)
Slovenija v sodelovanju z Organizacijo za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) gosti Vrh spretnosti 2020 - Strategije spretnosti za svet v okrevanju

Na predlog in povabilo OECD bo Slovenija 9. oktobra 2020 gostila tretji Vrh spretnosti z naslovom Strategije spretnosti za svet v okrevanju.

Doslej je udeležbo potrdilo 42 delegacij z vsega sveta, od tega 36 držav ter visoki predstavniki oziroma predstavnice mednarodnih organizacij UNESCO ter Sveta Evrope, kar je največ doslej.

Beležimo izjemno udeležbo tudi najvišjih predstavnikov Evropske komisije, sodelovali bodo podpredsednik Evropske komisije Margaritis Schinas, Evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade, Mariya Gabriel ter Evropski komisar za delovna mesta in socialne pravice, Nicolas Schmit.

Slovensko delegacijo bo vodila ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Simona Kustec.

Na dogodku bodo sodelovali tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Janez Cigler Kralj, minister za zdravje, dr. Tomaž Gantar, minister za javno upravo, Boštjan Koritnik in državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Simon Zajc.

Zbrane bosta uvodoma nagovorila predsednik Vlade Republike Slovenije, Janez Janša in namestnik Generalnega sekretarja OECD, Ulrik Vestergaard Knudsen.

Tuji gostje se bodo vrhu spretnosti pridružili virtualno.

Namen Vrha spretnosti 2020 je spodbuditi globalno razpravo o tem, kako lahko politike in prakse s celostnim pristopom in sodelovanjem vseh akterjev pripomorejo k spodbujanju kulture in razvoju sistemov vseživljenjskega učenja.

Letošnji Vrh spretnosti se posebej usmerja v okrevanje in odpornost posameznikov in sistemov v luči epidemije koronavirusne bolezni.

Dogodek bo mogoče spremljati tudi v neposrednem spletnem prenosu, povezava bo objavljena v dneh pred dogodkom na spletni strani.

Vse informacije so na voljo tudi na spletni strani - Vrh spretnosti 2020