Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar na obeležitvi 50. obletnice Mednarodne organizacije za frankofonijo

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je danes, 23. septembra 2020, udeležil slovesnosti ob 50. obletnici Mednarodne organizacije za frankofonijo, ki sta jo v imenu frankofonskih držav organizirali francosko in švicarsko veleposlaništvo. Skupaj z ostalimi državami se je zavzel za krepitev sodelovanja v okviru te organizacije, ki povezuje različne kontinente, kulture in jezike.
minister za govornico med nagovorom in slušatelji

Nagovor ministra dr. Anžeta Logarja | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 2

Minister dr. Anže Logar je poudaril, da je je zastopanje skupnih vrednot, kot so mir, demokracija, človekove pravice in solidarnost, v ospredju odnosov med Slovenijo in Mednarodno organizacijo za frankofonijo. Ocenil je, da »njena pozitivna vloga presega meje frankofonskih držav in je ključna za spodbujanje povezav med celinami in kulturami«. Izpostavil je pomen francoščine pri komunikaciji v ustanovah EU in mednarodnih organizacijah ter v Sredozemlju, še posebej pri krepitvi partnerstva z državami južnega Sredozemlja.

Slovenija je bila ena izmed prvih držav, ki so leta 1999 na vrhu Mednarodne organizacije za frankofonijo v Monctonu pridobile status opazovalke.