Skoči do osrednje vsebine

Na Dobu je potekala podelitev spričeval v okviru srednjega poklicnega izobraževanja

V Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni je v četrtek, 10. septembra 2020, potekala razglasitev rezultatov zaključnih izpitov in podelitev spričeval.

Kljub posebnemu šolskemu letu, ki ga je tudi v zavodu zaznamoval izpad predavanj zaradi epidemije, je pet obsojencev uspešno zaključilo srednje poklicno izobraževanje, program Gastronomske in hotelske storitve. Vse zbrane je nagovorila ga. Branka Bricl iz Centra za izobraževanje Ljubljana - Cene Štupar in jim čestitala ob uspešnem zaključku programa.

Vsi obsojenci so se izobraževali v okviru projekta »Razvoj delovnih kompetenc zaprtih oseb«, katerega namen je zviševanje izobrazbene ravni obsojencev oziroma pridobitev formalne izobrazbe in spretnosti za poklice, ki omogočajo zaposlitev po prestani kazni in tako lažjo vključitev v družbo.

Pričelo pa se je tudi novo šolsko leto, v okviru katerega se predavanja začenjajo za 79 obsojencev, ki so vključeni v osnovnošolsko in srednješolsko izobraževanje v zavodu. V kratkem se bosta v zavodu izvajali tudi dve skupini za program NPK Čistilec prostorov.