Skoči do osrednje vsebine

Najstarejše leseno kolo na svetu kot prepoznavna evropska blagovna znamka

Najstarejše leseno kolo na svetu, ki je bilo odkrito blizu Vrhnike, hranijo ga v Mestnem muzeju Ljubljana, je od nedavnega tudi glavni simbol nagrade Združenja evropskih poslovnih medijev (EBP – European business press). Na predlog generalnega sekretarja EBP, Slobodana Sibinčiča, je združenje evropskemu managerju leta, ki ga vsako leto izberejo člani združenja, podarilo plaketo z verno repliko kolesa.
Irski minister stoji ob repliki kolesa

Irski zunanji minister Simon Coveney je prejšnji petek prejel kolo kot simbol nagrade za evropskega managerja leta po izbiri organizacije European Business Press | Avtor: Arhiv EBP

''Najstarejše leseno kolo na svetu je postalo prepoznavna evropska blagovna znamka. Kopija našega kolesa, ki so jo izdelali strokovnjaki v našem muzeju predstavlja simbol napredka, vizijo razvoja in reprezentira pomembnost nagrade, ki jo predstavlja. Evropsko združenje poslovnih medijev je prav zaradi teh atributov izbralo naše kolo kot sidrišče razumevanja, kaj predstavlja ta nagrada in kako pomembno najdbo predstavlja naše ikonično kolo za razvoj evropske in svetovne civilizacije,'' je ob tej priložnosti povedal Blaž Peršin, direktor Muzeja in galerij mesta Ljubljane.

Ob izročitvi nagrade je bilo kolo deležno velike pozornosti. Večina glavnih urednikov in direktorjev najpomembnejših evropskih poslovnih medijev je nov simbol - najstarejše leseno kolo na svetu -sprejelo z velikim zanimanjem in podprlo predlog Slobodana Sibinčiča, da kopijo kolesa združenje uporabi kot simbol njihove nagrade tudi v prihodnje. Tudi na ta način bo slovensko kolo doseglo večjo evropsko prepoznavnost.