Skoči do osrednje vsebine

Najboljša embalaža je tista, ki je ni

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Posoški razvojni center iz Tolmina je pripravil ozaveščevalno plakatno kampanjo, ki z dvanajstimi kratkimi sporočili nagovarja posameznike in skupnosti k bolj odgovornemu ravnanju in spremembi vzorcev obnašanja. S preprostimi primeri sporoča vsebine Alpske konvencije o varstvu in trajnostnem razvoju Alp, ki se nanašajo na različna področja od urejanja prostora, do ohranjanja narave, pri čemer je poudarjen vidik prilagajanja na podnebne spremembe.

Sporočilnost sloganov kot so: »Najboljša embalaža je tista, ki je ni«, »Raje kurim kalorije kot bencin«, »Najboljša pot v službo je delo od doma« in »Voda v plastenki je kot lev v živalskem vrtu.«, se ne navezuje le na alpski prostor, temveč zadeva vse in vsakogar, ne glede na to kje živi.

Kampanja je del projekta LokAlp - Alpsko partnerstvo za lokalne podnebne ukrepe, ki ga sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor. Projekt se umešča tudi v širši kontekst alpskih aktivnosti na lokalni ravni, ki ga vodi CIPRA International in bo predstavljen tudi na dogodku Alpske konvencije »Matchmaking Workshop to implement the Alpine Climate Target System 2050«, ki bo potekala virtualno, 15. in 16 septembra 2020. Več o dogodku najdete na tej povezavi.

Plakati (.pdf; wetransfer)

Dodatne informacije o projektu - Posoški razvojni center (Miro Kristan), telefon: 05/38-41-885, e-pošta: miro.kristan@prc.si.