Skoči do osrednje vsebine

Odločitve 29. redne seje Vlade Republike Slovenije s področja Ministrstva za okolje in prostor

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Vlada je na 29. redni seji obravnavala 5 točk s področja Ministrstva za okolje in prostor.

Koncesija za rabo termalne vode iz izvira Klevevška toplica

Vlada je izdala odločbo, s katero se koncesija za rabo termalne vode iz izvira Klevevška toplica podeli za ogrevanje Jasni Dokl Osolnik iz Šmarjeških Toplic.

V predhodnem postopku je Ministrstvo za okolje in prostor ugotovilo, da je pobudnica pravočasno vložila pobudo za izdajo koncesijskega akta in da zpolnjuje vse pogoje za pridobitev koncesije.

Soglasje Občini Starše za načrtovanje prostorskih ureditev lokalnega pomena

Vlada je Občini Starše izdala soglasje za načrtovanje prostorskih ureditev lokalnega pomena v območju Državnega lokacijskega načrta za avtocestni odsek Slivnica – Draženci.

Občina želi v neposredni bližini avtocestnega priključka Marjeta na odseku AC Slivnica – Draženci spremeniti namensko rabo prostora iz površin cest v površine za centralne dejavnosti, za potrebe širitve obstoječe poslovne dejavnosti. Območje načrtovanja občine leži znotraj območja veljavnega državnega lokacijskega načrta za avtocestni odsek Slivnica - Draženci, zato je za načrtovanje občine potrebno soglasje vlade, na podlagi Zakona o urejanju prostora.

Imenovanje generalne sekretarke na Ministrstvu za okolje in prostor

Vlada je izdala odločbo o imenovanju mag. Vide Borovinšek za generalno sekretarko v Ministrstvu za okolje in prostor (MOP), za mandatno dobo petih let, od 28. 8. 2020 do 27. 8. 2025, z možnostjo ponovnega imenovanja.

MOP je na spletni strani države uprave gov.si in pri Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje 10. 6. 2020 objavil posebni javni natečaj za položaj generalnega sekretarja, na katerega so se kandidati lahko prijavili do 26. 6. 2020. Do imenovanja generalnega sekretarja na MOP je bila imenovana vršilka dolžnosti generalnega sekretarja za čas največ šestih mesecev, to je najdlje do 15. 10. 2020. Posebna natečajna komisija za izvedbo postopka javnega natečaja za položaj generalnega sekretarja v MOP, imenovana s sklepom Uradniškega sveta, je najprej ugotovila, kateri kandidati izpolnjujejo natečajne pogoje in nato izvedla postopek ugotavljanja strokovne usposobljenosti in primernosti teh kandidatov za položaj na podlagi Standardov strokovne usposobljenosti z merili za izbiro in metodami preverjanja usposobljenosti uradnikov na položajih v državni upravi. Posebna natečajna komisija je na seji 30. 7. 2020 ugotovila, da je glede na izpolnjevanje pogojev in strokovno usposobljenost za ta položaj primerna le ena kandidatka, in sicer mag. Vida Borovinšek, ter izdala sklep, s katerim je ugotovila, da mag. Vida Borovinšek izpolnjuje natečajne pogoje in je glede na svojo strokovno usposobljenost primerna kandidatka za ta položaj.

Imenovanje generalnega direktorja Direktorata za prostor, graditev in stanovanja na Ministrstvu za okolje in prostor

Vlada je izdala odločbo o imenovanju Georgija Bangieva za generalnega direktorja Direktorata za prostor, graditev in stanovanja (DPGS) v Ministrstvu za okolje in prostor (MOP), za mandatno dobo petih let, od 28. 8. 2020 do 27. 8. 2025, z možnostjo ponovnega imenovanja.

MOP je na spletni strani države uprave gov.si in pri Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje 19. 5. 2020 objavil posebni javni natečaj za položaj generalnega direktorja DPGS, na katerega so se kandidati lahko prijavili do 3. 6. 2020. Do imenovanja generalnega direktorja je bil imenovan vršilec dolžnosti generalnega direktorja DPGS za čas največ šestih mesecev, to je najdlje do 15. 10. 2020. Posebna natečajna komisija za izvedbo postopka javnega natečaja za položaj, imenovana s sklepom Uradniškega sveta, je najprej ugotovila kateri kandidati izpolnjujejo natečajne pogoje in nato izvedla postopek ugotavljanja strokovne usposobljenosti in primernosti teh kandidatov za položaj generalnega direktorja DPGS na podlagi Standardov strokovne usposobljenosti z merili za izbiro in metodami preverjanja usposobljenosti uradnikov na položajih v državni upravi. Posebna natečajna komisija je na seji 14. 7. 2020 ugotovila, da je glede na izpolnjevanje pogojev in strokovno usposobljenost za ta položaj primeren le en kandidat, in sicer Georgi Bangiev, ter izdala sklep, s katerim je ugotovila, da Georgi Bangiev izpolnjuje natečajne pogoje in je glede na svojo strokovno usposobljenost primeren kandidat za ta položaj.

Imenovanje direktorja Direkcije Republike Slovenije za vode

Vlada je izdala odločbo o imenovanju Romana Kramerja za direktorja Direkcije Republike Slovenije za vode (DRSV), organa v sestavi  Ministrstva za okolje in prostor (MOP), za mandatno dobo petih let, od 28. 8. 2020 do 27. 8. 2025, z možnostjo ponovnega imenovanja.

MOP je na spletni strani države uprave gov.si in pri Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje 10. 6. 2020 objavil posebni javni natečaj za položaj direktorja DRSV, organa v sestavi MOP, na katerega so se kandidati lahko prijavili do 26. 6. 2020. Do imenovanja direktorja je bil imenovan vršilec dolžnosti direktorja DRSV, za čas največ šestih mesecev, to je najdlje do 20. 9. 2020. Posebna natečajna komisija za izvedbo postopka javnega natečaja za položaj, imenovana s sklepom Uradniškega sveta, je najprej ugotovila kateri kandidati izpolnjujejo natečajne pogoje in nato izvedla postopek ugotavljanja strokovne usposobljenosti in primernosti teh kandidatov za položaj direktorja DRSV, na podlagi Standardov strokovne usposobljenosti z merili za izbiro in metodami preverjanja usposobljenosti uradnikov na položajih v državni upravi. Posebna natečajna komisija je na seji dne 8. 7. 2020 ugotovila, da je glede na izpolnjevanje pogojev in strokovno usposobljenost za ta položaj primeren le en kandidat, in sicer Roman Kramer, ter izdala sklep, s katerim je ugotovila, da Roman Kramer izpolnjuje natečajne pogoje in je glede na svojo strokovno usposobljenost primeren kandidat za ta položaj.