Skoči do osrednje vsebine

V Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper sodelujemo v projektu »S prsti do znanja«

V mesecu juliju so na oddelku za mlade bralce Knjižnice Srečka Vilharja v Kopru odprli razstavo didaktičnih igrač za predšolske otroke z okvaro vida. Igrače so izdelovale tudi osebe na prestanju pripora v Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper.

V mesecu februarju 2020 smo v zavodu pod mentorstvom učiteljice Osnovne šole Pier Paolo Vergerio il Vecchio iz Kopra, gospe Ine Sulič, pričeli izvajati delavnico izdelovanja didaktičnih igrač za slepe in slabovidne otroke. Delavnica je bila s strani pripornikov zelo dobro sprejeta, po premoru v času epidemije koronavirusa smo z njo nadaljevali tudi v mesecu juniju in hkrati načrtujemo nadaljevanje aktivnosti v septembru.

Skupno je bilo doslej izpod rok prostovoljcev v projektu izdelanih že preko sto igrač: tipne, tipno-slušne igrače, visoko kontrastni puzzle, slikanice in podobno, iz najrazličnejših materialov in vrst blaga ter lesa. Igrače bodo po zaključku razstave poklonjene Centru za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana.