Skoči do osrednje vsebine

Vabilo k sodelovanju na Evropskem tednu trajnostnega razvoja, letos izjemoma jeseni

  • Ministrstvo za okolje in prostor
V državah EU letos že šestič poteka Evropski teden trajnostnega razvoja - European Sustainable Development Week (ETTR), ki spodbuja organizacijo dogodkov in drugih aktivnosti za ozaveščanje o trajnostnem razvoju. Tokrat zaradi pandemije izjemoma v jesenskem času.

Vabimo vas k sodelovanju in objavi dogodka, povezanega s trajnostnim razvojem, na vseevropski platformi - bodisi da dogodek organizirate posebej za namen ETTR ali pa prijavite dogodek oz. aktivnost, ki ga že načrtujete v tednih 18. september - 8. oktober. Sodelovanje v tej pobudi vam omogoča, da dosežete večjo evropsko odmevnost svojega dogodka ter se pridružite več tisoč organizacijam, ki bodo po pričakovanjih tudi letos organizirale dogodke na temo trajnostnega razvoja po celi Evropi.

Vse organizatorje dogodkov prosimo, da poskrbite za varnost vseh udeležencev ter upoštevate splošne smernice Nacionalnega inštituta za javno zdravje za organizacijo dogodkov ali organizirate dogodke inovativno prilagojene razmeram epidemije Covid-19 (virtualnimi dogodki, spletne aktivnosti, iniciative).

Prijava v Evropski teden trajnostnega razvoja poteka v angleščini preko spletne strani. Za večjo prepoznavnost in odmevnost so na voljo tudi promocijska gradiva ETTR v slovenščini.

Pobuda je povezana z uresničevanjem leta 2015 sprejete Agende 2030 za trajnostni razvoj s 17 cilji trajnostnega razvoja. V dosedanjih  letih je bila Slovenija med nadpovprečno aktivnimi državami glede na število prebivalcev. 

ETTR se je tradicionalno odvijal v tednu 30. maj - 5. junij, letos pa je zaradi pandemije Covid 19 prestavljen na jesenski čas. Glavni teden aktivnosti bo potekal od 20. do 26. septembra 2020, s podaljšanim obdobjem od 18. septembra do 8. oktobra (kar pomeni, da dogodek v tem obdobju še vedno šteje kot ETTR dogodek in ga lahko registrirate kot takšnega).