Skoči do osrednje vsebine

Nagrajenci nagradnega likovnega natečaja »Kaj imam od davkov?«

Veseli nas odličen odziv, saj je na natečaju z risbami sodelovalo kar 26 razredov iz vse Slovenije.

Finančna uprava RS je za širjenje davčne kulture organizirala nagradni likovni natečaj z naslovom »Kaj imam od davkov?«. Še posebej smo želeli k temu spodbuditi mlade, da bi spoznali področje davkov. Odziv na nagradni natečaj nas je zelo pozitivno presenetil. Do zaključka natečaja smo prejeli 26 prijav iz osnovnih šol iz cele Slovenije. Prav vsake prijave, izdelka, risbice, umetnine smo iskreno veseli in prav vse so nas navdušile.

Finančna uprava RS se še posebej vam, mentorjem, najlepše zahvaljuje, da ste svoje učence motivirali in prijavili na naš nagradni likovni natečaj ter jih usmerjali pri njihovih likovnih delih.

Zaradi koronakrize v času zaključka natečaja, smo morali izbor nagrajencev prestaviti na kasnejši čas. Natečajna komisija se je zato sestala v avgustu in izbrala tri najboljše skupine, tri nagrajence.

Komisija, ki je ocenjevala prispele predloge na razpis javnega nagradnega natečaja, se je odločila, da nagrado prejmejo naslednje zmagovalne ekipe:

  • Učenci 4.C OŠ Martina Krpana, Ljubljana
  • Učenci 3.B OŠ Primoža Trubarja, Laško
  • Učenci 1.A OŠ Nove Jarše, Ljubljana

Vsak član zmagovalne ekipe prejme darilni paket za trampolin park WOOP!.

Vsem nagrajencem in ostalim sodelujočim čestitamo za trud in kreativnost. Prispeli likovni izdelki so bili izvirni, dovršeni, kreativni ter so prispevali k razmišljanju in razumevanju davkov oz. davčne kulture. To pa je bil nenazadnje tudi namen tega nagradnega natečaja.