Skoči do osrednje vsebine

Objava javnih razpisov za financiranje štipendij

Obveščamo vas, da smo dne 31. julija 2020 v Uradnem listu in na spletni strani ministrstva za kulturo objavili dva javna razpisa za financiranje štipendij.
Dne 31. julija smo objavili dva javna razpisa

Objavili smo javna razpisa za financiranje štipendij Ministrstva za kulturo | Avtor: Getty Images

Objavili smo Javni razpis za financiranje štipendij Ministrstva za kulturo za podiplomski študij in izpopolnjevanje v državah izven držav članic Evropske unije z začetkom v študijskem letu 2020/21.

Predmet razpisa so štipendije za podiplomski (druga ali tretja bolonjska stopnja) študij in izpopolnjevanje v državah izven držav članic Evropske unije na področjih umetnosti, filma, kulturne dediščine in področju kulturnega menedžmenta. Rok za prijavo je 31. avgust 2020.

Več informacij in razpisno dokumentacijo najdete na naslednji povezavi: https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/javni-razpis-za-financiranje-stipendij-ministrstva-za-kulturo-za-podiplomski-studij-in-izpopolnjevanje-v-drzavah-izven-drzav-clanic-evropske-unije-z-zacetkom-v-studijskem-letu-202021/.

Prav tako smo 31. julija 2020 objavili tudi Javni razpis za financiranje štipendij Ministrstva za kulturo za dodiplomski študij v tujini z začetkom v študijskem letu 2020/21.

Predmet razpisa je štipendiranje javno veljavnega dodiplomskega študija (prva bolonjska stopnja) na tujih izobraževalnih ustanovah, ki jo prijavitelj zaključi s pridobitvijo javno veljavne listine, diplome (»bachelor«), in sicer na področjih glasbene, intermedijske, uprizoritvene in vizualne umetnosti, filma in kulturne dediščine; s področja glasbe, baleta in plesa za posebno nadarjene. Rok za prijavo je prav tako 31. avgust 2020.

Več informacij in razpisno dokumentacijo najdete na naslednji povezavi: https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/javni-razpis-za-financiranje-stipendij-ministrstva-za-kulturo-za-dodiplomski-studij-v-tujini-z-zacetkom-v-studijskem-letu-202021/?fbclid=IwAR30m4IKqsV6pJD949qKjs0XiKDM4WBzfqcMnp2x8Gd5XCmMPich5l6eTbk.