Skoči do osrednje vsebine

Osrednje spletno mesto državne uprave GOV.SI prejelo nagrado Netko 2020

Nagrado Netko podeljujeta Gospodarska zbornica Slovenije in Register.si za najboljše spletne projekte podjetij, ustanov, uradov in posameznikov, ki domujejo na domeni .si. Letos so bile nagrade podeljene v sedmih kategorijah, spletno mesto GOV.SI je prejelo nagrado v kategoriji Naj spletna stran javne ali nevladne organizacije.
nagrada v obliki betonske kocke z natisnjenim napisom o prejemniku nagrade

Nagrada Netko 2020 za spletno mesto www.gov.si v kategoriji Naj spletna stran javne ali nevladne organizacije | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

Projekte, ki so se potegovali za nagrado, je strokovna žirija ocenjevala z vidika vsebinske zasnove, grafičnega oblikovanja, uporabniške izkušnje ter tehnične dovršenosti.

Nagrade Netko 2020ki spodbujajo odličnost uporabe spleta kot komunikacijsko-poslovnega orodja in dvig kakovosti ter inovativnosti spletnih rešitev, so bile letos zaradi okoliščin podeljene na spletu.  

V enem najobsežnejših projektov v slovenski zgodovini spleta državne uprave, smo na Ministrstvu za javno upravo v sodelovanju z Uradom Vlade za komuniciranje in vsemi organi državne uprave ter podjetjem Innovatif temeljito prečesali več kot sto spletišč in jih postavili na enotno spletno mesto. Spletno mesto GOV.SI je bilo objavljeno pred dobrim letom (1. julija 2019) in je rezultat dela vseh organov državne uprave.