Skoči do osrednje vsebine

Dolžnost na mednarodni misiji v Libanonu prevzel 28. kontingent Slovenske vojske

V ponedeljek, 20. julija, je bila v bazi Shama primopredajna slovesnost med 27. in 28. kontingentom Slovenske vojske na misiji Unifil v Libanonu.

V ponedeljek, 20. julija, je bila v bazi Shama primopredajna slovesnost med 27. in 28. kontingentom Slovenske vojske na misiji Unifil v Libanonu.

Podpolkovnik Aleš Umek je poveljevanje kontingentu predal majorju Metodu Žuri. V svojem nagovoru je poudaril, da so pripadniki kontingenta izkazali izjemno prilagodljivost in profesionalnost, tudi v spremenjenih razmerah zaradi širjenja novega koronavirusa. Slovesnost je spremljal poveljnik sektorja Zahod brigadni general Diego Phillipe Fulco, kateremu je podpolkovnik Umek vročil medaljo ministra za obrambo Republike Slovenije za mednarodno sodelovanje I. stopnje.

Kontingent Slovenske vojske na misiji Unifil deluje skladno z resolucijo Varnostnega sveta OZN 1701, pod vodstvom Italije. Naloge misije so nadzor območja, ki se izvaja samostojno in usklajeno z libanonsko vojsko, koordinacija aktivnosti med Izraelom in libanonskimi oblastmi ter pomoč civilnemu prebivalstvu.

S primopredajo zastave je nekdanji poveljnik dolžnost poveljevanja kontingentu na misiji Unifil v Libanonu predal novemu poveljniku.

S primopredajo zastave je nekdanji poveljnik dolžnost poveljevanja kontingentu na misiji Unifil v Libanonu predal novemu poveljniku. | Avtor: Slovenian Armed Forces

1 / 2