Skoči do osrednje vsebine

Minister Tonin in župan Molan o nadaljevanju dobrega sodelovanja med Ministrstvom za obrambo in Občine Brežice

Minister za obrambo mag. Matej Tonin je bil v petek, 17. julija, na povabilo župana Občine Brežice Ivana Molana na delovnem obisku v tej občini. Glavna tema pogovora so bili projekti, sofinancirani s strani Ministrstva za obrambo, na podlagi sporazuma med Ministrstvom za obrambo in Občino Brežice, in pogodba o sofinanciranju investicij lokalne javne infrastrukture v letih 2019 in 2020. Minister mag. Matej Tonin in župan Ivan Molan sta se dogovorila o prednostnih nalogah nadaljnjega sodelovanja.

Ministrstvo za obrambo je na podlagi dogovora o medsebojnem sodelovanju za različne projekte v lokalni skupnosti  do sedaj v daljšem obdobju namenilo 4,5 milijona evrov. Minister za obrambo mag. Matej Tonin je napovedal vsaj takšna vlaganja kot doslej tudi v prihodnje, s tem, da si bo prizadeval, da bi bila ta sredstva še višja. Županu Ivanu Molanu se je zahvalil tudi za dober sprejem Vojaškega letališča Cerklje ob Krki in Slovenske vojske v lokalni skupnosti.

Minister je ob tej priložnosti obiskal tudi Gasilsko zvezo Brežice, kjer so mu brežiški gasilci in gasilke predstavili svoje delo in aktualne izzive. Del omenjenih sredstev je mogoče nameniti tudi za nakup različne gasilsko-reševalne opreme, kot so penila, potrebna pri gašenju nevarnih snovi. »Prizadevamo si najti rešitev za status in položaj operativnih gasilcev,« je minister povedal brežiškim gasilcem in gasilkam ter ob tem omenil, da so ministri drugih držav izrekli že veliko pohval slovenskemu gasilstvu.

Minister mag. Matej Tonin se je seznanil tudi s primerom dobre prakse izvedenih investicij, in sicer z ureditvijo križišča lokalnih cest s pripadajočo infrastrukturo v naselju Črešnjice in obnovo lokalne ceste v Dolenji Pirošici.

Zvočni posnetek (MP3):

Delovno srečanje ministra za obrambo mag. Mateja Tonina z županom Občine Brežice Ivanom Molanom
1 / 4