Skoči do osrednje vsebine

Odprtje novih prostorov Upravnega centra Koper, Upravna enota Koper bližje uporabnikom

Minister za javno upravo Republike Slovenije, Boštjan Koritnik in v. d. načelnika Upravne enote Koper, mag. Dejan Dodič sta otvorila nove prostore Upravnega centra Koper.

S selitvijo v nove, skupne prostore je javna uprava vse bolj na dosegu roke vsem državljankam in državljanom, občankam in občanom in tujcem. Pod skupno streho lahko odslej stranke uredijo številne formalne postopke, ki jih tu vodijo in usmerjajo v devetih uradih.

V Upravnem centru Koper imajo svoj sedež Upravna enota Koper, Finančni urad Koper, Geodetska uprava, Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, Inšpektorat Republike Slovenije za infrastrukturo, Inšpektorat Republike Slovenije za okolje in prostor, Območna enota Koper, Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije, Območna enota Koper, Direktorat za informacijsko družbo, Oddelek regija Koper.

Minister Koritnik je v nagovoru spomnil, da smo danes ponovno priča rezultatom, ki so plod intenzivnega dela in odličnega sodelovanja med Ministrstvom za javno upravo in Upravno enoto Koper. Upravni center Koper je največji center državnih organov v zahodni Sloveniji. Dolgo pričakovana otvoritev Upravnega centra Koper predstavlja izjemno pridobitev, ne le za prebivalce Mestne občine Koper in Občine Ankaran z njuno okolico, temveč za javno upravo nasploh. Odprtje namreč dokazuje, da če imamo jasno vizijo ter vztrajamo pri cilju, ki smo si ga zadali, lahko tega tudi dosežemo. Do konca junija je bilo tako preseljenih več kot 300 javnih uslužbencev iz devetih (9) organov državne uprave, ki so do sedaj poslovali večinoma v najetih prostorih. Selitev in priprava na selitev je zaradi konstruktivnega sodelovanja predstavnikov vseh organov z Ministrstvom za javno upravo potekala gladko in učinkovito. Uporabnikom storitev upravne enote in drugih organov javne uprave je tako zagotovljena večja dostopnost pri urejanju zadev. Pridobitev pa je tudi približanje storitev starejšim, gibalno oviranim osebam in staršem z vozički, saj je dostop zanje prilagojen. 

V. d. načelnika Upravne enote Koper mag. Dejan Dodič je poudaril: »Selitev v nove prostore je potekala izjemno hitro in natančno, v skladu s terminskim planom ter brez posebnosti. Pri tem gre izpostaviti izredno pripravljenost in zavzetost vseh zaposlenih v Upravnem centru Koper, ki so vsak po svojih najboljših močeh pripomogli k čimprejšnji vzpostavitvi rednega/običajnega dela«.