Skoči do osrednje vsebine

Generalni direktor Geodetske uprave ponovno izvoljen za predsedujočega izvršilnemu odboru UN-GGIM Evropa

22. 6. 2020 je potekalo sedmo redno plenarno zasedanje Evropskega regionalnega odbora Združenih narodov za globalno upravljanje prostorskih informacij (UN-GGIM: Evropa). Plenarno zasedanje je zaradi pandemije Covida-19 potekalo preko spleta. Na spletnem zasedanju je sodelovalo 110 udeležencev iz 36 držav članic OZN na območju geografske Evrope ter predstavniki 11 mednarodnih in opazovalnih organizacij.

Poleg rednih tem povezanih s sprejemom programa dela in potrjevanja novih članov izvršilnega odbora je bila glavnina zasedanja namenjena oblikovanju odziva evropskega regionalnega odbora na predlog priročnika za izvajanje integriranega okvira prostorskih informacij (IGIF), pripravi na izvedbo desetega plenarnega zasedanja UN GGIM na globalni ravni ter predstavitve o globalnih in regionalnih vprašanjih in točkah, skupaj s pregledom dela, ki ga izvajajo delovne skupine v okviru UN-GGIM Evrope.

Za predsedujočega v izvršilnem odboru UN-GGIM Evropa je bil za naslednje triletno obdobje ponovno izvoljen Generalni direktor Geodetske uprave Tomaž Petek.