Skoči do osrednje vsebine

Vodstvo ministrstva se je srečalo s predstavnikoma Transparency International Slovenija

Ministrica za pravosodje mag. Lilijana Kozlovič in državni sekretar Matic Zupan sta se danes, 3. julija 2020, srečala s predstavnikoma Transparency International Slovenija, generalnim sekretarjem Vidom Tomićem in vodjo projektov Sebastijanom Peterko. Sogovorniki so poudarili pomen preglednosti in učinkovitosti tako javnega kot zasebnega sektorja. V tem okviru so identificirali skupne točke, pri katerih lahko obe instituciji sodelujeta.

Ministrica za pravosodje je pohvalila delo Transparency International Slovenija in njihovo vlogo pri ozaveščanju javnosti o pomenu visoke ravni integritete, ki je nujna za nadaljnji razvoj vsake družbe. Predstavnika Transparency International Slovenije pa sta predstavila t. i. pakt integritete, ki predstavlja sistemski pristop k javnemu naročanju in sklepanju poslov.

Posebno pozornost so namenili implementaciji Direktive 2019/1937 o zaščiti oseb, ki prijavijo kršitve prava EU. To je tudi ena od prednostnih nalog ministrstva, saj je direktivo potrebno v naš pravni red prenesti do 17. decembra 2021. Tako v sodelovanju s ključnimi resorji in organi intenzivno pripravljamo osnutek predloga zakona.