Skoči do osrednje vsebine

V Mariboru je potekala okrogla miza Vključevanje migrantov v lokalno okolje

Okrogla miza pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor v okviru projekta Središče medkulturnega dialoga Maribor se je v torek, 30. 6. 2020, odvijala v hostlu Pekarna. Udeležil se je je tudi vodja Sektorja za integracijo Martin Nedelko.

Cilj projekta je bila krepitev sodelovanja z Mestno občino Maribor, kateri je Mladinski kulturni center želel približati področje vključevana migrantov v lokalno okolje. Zaključek projekta je bil zasnovan z okroglo mizo o vlogi lokalne skupnosti pri vključevanju migrantov v lokalno okolje ter iskanja možnosti, kako lahko lokalna samouprava podpre organizacije, ki izvajajo programe pomoči in podpore za migrante.

Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov je bil na okroglo mizo povabljen z namenom, da predstavi trenutno stanje na področju sprejema in integracije migrantov. Vodja Sektorja za integracijo Martin Nedelko je izpostavil pravni status in izhajajoče pravice oseb s priznano mednarodno zaščito ter jih primerjal s pravicami ostalih tujcev, ki so pretežno ekonomski migranti.