Skoči do osrednje vsebine

Podpisan sporazum in dogovor o sodelovanju za dobrobit Slovenije

Predsedniki koalicijskih strank Janez Janša, Zdravko Počivalšek, Matej Tonin in Aleksandra Pivec so danes s predsednikom SNS Zmagom Jelinčičem Plemenitim in poslancema narodne skupnosti Ferencem Horvathom in Felicem Žižo podpisali sporazum političnih strank in predstavnikov narodnosti v Državnem zboru Republike Slovenije o sodelovanju pri sprejemanju zakonov in drugih aktov ter dokumentov v obdobju 2020–2022.
Podpis sporazuma in dogovor o sodelovanju za dobrobit Slovenije.

Podpis sporazuma in dogovor o sodelovanju za dobrobit Slovenije. | Avtor: Kabinet predsednika vlade

1 / 3

Po podpisu sporazuma je sledil podpis dogovora o sodelovanju poslancev italijanske in madžarske narodne skupnosti z Vlado Republike Slovenije, ki ga je predsednik vlade Janez Janša podpisal s poslancema italijanske in madžarske narodne skupnosti.

Predsednik vlade Janez Janša je ob robu podpisa sporazuma in dogovora izpostavil, da je podpis omenjenih dokumentov toliko bolj pomemben, ker vnaša stabilnost v čas, ki se ga skuša zelo destabilizirati. Poudaril je tudi pomen odločenosti podpisnikov za sodelovanje v času koronavirusne krize.

V zvezi z dogovorom s poslancema manjšin pa je premier Janez Janša dejal, da pri tem ne gre le za neke neuresničljive obljube, temveč za sodelovanje pri uresničitvi konkretnih projektov.