Skoči do osrednje vsebine

Mi smo #odprti za kulturo

Ministrstvo za kulturo podpira kampanjo Mi smo #odprti za kulturo, ki združuje producentke in producente v kulturi iz vse Slovenije in širi idejo o kulturi kot ključnem povezovalnem elementu v družbi.
Logo kampanje Mi smo #odprti za kulturo

Logo kampanje Mi smo #odprti za kulturo

Namen kampanje je poudariti pomen kulture in umetnosti v naših življenjih ter izboljšati njeno vidnost med ljudmi. Prvi del kampanje pod imenom #odprtioder bo potekal od 1. julija do 31. avgusta v Letnem kinu Slovenske kinoteke na Muzejski ploščadi Metelkova v Ljubljani. V dveh mesecih se bo odvilo približno sto brezplačnih prireditev od kina, gledališča, glasbe, prek pogovorov o literaturi do delavnic za otroke. Na Odprtem odru se bodo zvrstili vrhunski ustvarjalci in ustvarjalke ter številni festivali.

Program bo potekal vsak teden med četrtkom in nedeljo. Ob tem času bodo vsi muzeji na ploščadi podaljšali svoj obratovalni čas ter se programu pridružili s številnimi dejavnostmi v svojih prostorih. Pod enako oznako bodo odri na prostem potekali tudi v drugih mestih po Sloveniji.

Nosilci projekta #odprti oder so Slovenska kinoteka, Lutkovno gledališče Ljubljana, Slovensko mladinsko gledališče, Gledališče Glej, Zavod Bunker in Zveza kulturnih društev Ljubljana. Podpirata ga Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana. Nosilci kampanje so Društvo Asociacija, Zveza kulturnih društev Ljubljana in Kolegij direktorjev slovenskih gledališč. Kampanja poteka v partnerstvu s Centrom za kreativnost.

Vljudno vabljeni!

Program: #odprtioder