Skoči do osrednje vsebine

AlpskiTeden Intermezzo Mladi in podnebje - Kako mladi v Alpah vidijo svojo prihodnost?

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Vabljeni na mednarodni dogodek, ki ga skupaj organizirajo najpomembnejše organizacije, ki se ukvarjajo s trajnostnim razvojem in zaščito gora. Rezervirajte si termin 9. in 11. decembra 2020 - Nica, Francija.

Stalni sekretariat Alpske konvencije vas vabi, da si v koledarček zabeležite datum za dogodek:

AlpskiTeden Intermezzo 
Mladi in podnebje - Kako mladi v Alpah vidijo svojo prihodnost?
9. in 11. decembra 2020 - Nica, Francija

Podobno kot njegov velik brat AlpskiTeden, ki se odvija vsaka štiri leta, je AlpskiTeden Intermezzo mednarodni dogodek, ki ga skupaj organizirajo najpomembnejše alpske organizacije, ki se ukvarjajo s trajnostnim razvojem in zaščito gora. Mesto Nica, ki se nahaja na koncu alpskega loka, bo letos gostilo to brezplačno prireditev v izjemnem alpskem vzdušju. Alpski teden Intermezzo 2020 bo potekal v povezavi z zaključnimi dogodki francoskega predsedstva Alpski konvenciji in SUERA ter bo omogočil srečanje in izmenjavo idej med različnimi akterji v okviru alpskega sodelovanja.

Mladi & Podnebje
Kako mladi v Alpah vidijo svojo prihodnost?

Življenjskega okolja in poklicev, ki se danes obravnavajo kot tipično "alpski", jutri verjetno ne bo več, zlasti zaradi podnebnih sprememb. Na Intermezzu AlpskiTeden 2020 bo poudarek prav na tem, kaj to pomeni za mlade generacije. Kako mladi dojemajo spremembe v pokrajini in naravnem okolju, povezane s podnebnimi spremembami? V kakšnem okolju bodo živeli?

Ste mladi, člani združenja, aktivni v izobraževalni ustanovi, svetovalnem ali razvojnem centru za poklicno kariero, raziskovalec, javni uslužbenec, izvoljeni predstavnik ali alpski državljan? Pridite in delite svoje poglede in izkušnje ter skupaj oblikujte odgovore, ki bodo olajšali vključevanje mladih v ta hitri razvoj našega okolja, naše družbe in našega gospodarstva.

Podroben program bo kmalu na voljo! Če želite vedeti več: AlpWeek Intermezzo 2020

Vabimo vas, da povabilo na našo konferenco razširite v vašem omrežju. V naprej se vam najlepše zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo!

Organizatorji
Omrežje občin Povezanost v Alpah, Alpska konvencija, Interreg program Območje Alp, Društvo Alpsko mesto leta, CIPRA Francija, CIPRA International, Club Arc Alpin, Francoska zveza alpskih in gorskih klubov, Mednarodni znanstveni odbor za preučevanje Alp ISCAR, WWF.