Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša sprejel apostolskega nuncija

Predsednik vlade Janez Janša je danes sprejel doajena diplomatskega zbora v Sloveniji, apostolskega nuncija nadškofa Jean-Marie Speicha. V pogovoru sta potrdila velik pomen odnosov med Republiko Slovenijo in Svetim sedežem, tudi v luči dveh bližajočih se obletnic, in sicer tridesete obletnice priznanja Slovenije (2022) in dvajsete obletnice Sporazuma med Republiko Slovenijo in Svetim sedežem o pravnih vprašanjih (2021).
Rokovanje predsednika vlade Janeza Janše in doajena diplomatskega zbora v Sloveniji, apostolskega nuncija nadškofa Jean-Marie Speicha.

Rokovanje predsednika vlade Janeza Janše in doajena diplomatskega zbora v Sloveniji, apostolskega nuncija nadškofa Jean-Marie Speicha. | Avtor: Kabinet predsednika vlade

1 / 2

Dotaknila sta se tudi vsestranskega izziva pandemije Covid-19. Apostolski nuncij je izrazil svoje priznanje zelo uspešnemu soočenju slovenske vlade s pandemijo in njenemu učinkovitemu kriznemu upravljanju. Predsednik vlade je z apostolskim nuncijem, ki je tudi apostolski delegat za Kosovo, izmenjal tudi poglede na razmere v regiji Zahodnega Balkana.