Skoči do osrednje vsebine

Premier Janez Janša: Z odpiranjem meja se tveganje uvoza novih okužb hitro povečuje

Premier Janez Janša je opozoril, da grozi drugi val epidemije novega koronavirusa.
Premier Janez Janša je opozoril, da grozi drugi val epidemije novega koronavirusa

Premier Janez Janša je opozoril, da grozi drugi val epidemije novega koronavirusa | Avtor: UKOM

"Z odpiranjem meja po Evropi in obnavljanjem medcelinskih povezav se tveganje uvoza novih okužb hitro povečuje," je zapisal na družbenem omrežju twitter. Navedel je tudi, da bodo "vsi veljavni ukrepi ponovitev epidemije preprečili le, če se bodo dosledno izvajali. Sicer bodo nove omejitve neizogibne." Predsednik vlade je ob tem dodal ključnik #Zmoremo.

V zadnjih dneh se v Sloveniji ponovno pojavljajo posamezne okužbe s koronavirusom. Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović ob potrjenih okužbah z novim opozarja, da so se ljudje očitno preveč sprostili. Čeprav gre v večini za vnose virusa iz tujine, je po njeni oceni situacija kritična, saj bi teh nekaj novih vnosov lahko v prihodnje povzročilo nekaj deset novih primerov, je opozorila.

V ponedeljek so v Sloveniji potrdili okužbo pri treh osebah, v torek so bili pozitivni štirje vzorci, skupno pa so našteli 1503 potrjene okužbe. V bolnišnici sicer ostaja sedem bolnikov s to boleznijo, od njih eden na oddelku za intenzivno terapijo.