Skoči do osrednje vsebine

Napoved dogodkov ob obeležitvi Svetovnega dneva beguncev

Združeni narodi so 20. junij določili za Svetovni dan beguncev. Na ta dan naj bi se spomnili vseh ljudi, ki so bili prisiljeni zapusti svoje domove, saj jim v državah, od koder prihajajo, grozi preganjanje. Tako kot v drugih državah se v Sloveniji z namenom obeležitve tega dne odvijajo številni dogodki, ki se jih bodo udeležili tudi predstavniki Urada Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov.

Direktorica Urada Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov mag. Katarina Štrukelj se bo s sodelavci danes, 17. junija, udeležila Festivala kruha, ki ga organizira Slovenska filantropija. V četrtek, 18. junija, se bo udeležila strokovnega posveta, ki ga organizirajo Društvo OdnosInštitut za afriške študije in Človekoljubno dobrodelno društvo Up. Eden od glavnih namenov srečanja v Narodnem muzeju Slovenije na Muzejski ploščadi Metelkova v Ljubljani je ozaveščanje in informiranje slovenske strokovne in širše javnosti o položaju in izzivih vključevanja oseb z begunsko in migrantsko izkušnjo v slovensko družbo.

Vodja Sektorja za integracijo Martin Nedelko pa se bo v petek, 19. junija, v Mariboru udeležil­­­ okrogle mize z naslovom Migracijski tokovi na balkanski poti, ki jo organizira ISCOMET Inštitut za etične in regionalne študije.