Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev vaje Preskok predstavnikom organizacij posebnega pomena za obrambo in lokalnim skupnostim

V torek, 9. junija so sile Slovenske vojske organizirala na Babnem polju dan za obiskovalce niza vaje Preskok 2020. Namenjen je bil predstavnikom organizacij posebnega pomena za obrambo, predstavnikom lokalnih skupnosti in lastnikom zemljišč, ki so Slovenski vojski dovolili njihovo brezplačno uporabo za usposabljanje. Predstavili so jim delo na poveljniških mestih, vodenje posameznih usposabljanj na terenu ter del vojaške taktike in tehnike.

Vaja Preskok 2020 se odvija pretežno zunaj vadišč Slovenske vojske, in sicer tam, kjer se s tem strinja lokalna skupnost. Zato so udeleženci vaje želeli obiskovalcem s predstavitvijo približati pomembnost tovrstnega urjenja, saj se na ta način pripadniki poveljstev in enot Slovenske vojske usposabljajo na različnih manevrskih terenih.

Slovenska vojska ta teden končuje tretji niz vaj Preskok 2020. Najzahtevnejši del vaje bo od 15. do 19. junija v pasu od obalno-kraške, primorsko-notranjske, jugovzhodne, posavske, podravske in pomurske regije od Divače do Ljutomera. Udeleženci bodo urili združeno delovanje sil Slovenske vojske, ki je pomemben del njene pripravljenosti. Med vajo zato   pehotne enote v urjenje vključujejo druge rodove Slovenske vojske in dopolnjujejo izkušnje na področju vodenja manjših vojaških operacij na območju Republike Slovenije.

Predstavnikom organizacij posebnega pomena za obrambo in lokalnih skupnosti v vojaškem šotoru na Babnem Polju pripadnik Slovenske vojske predstavlja vajo Preskok 2020. | Avtor: Slovenska vojska

1 / 2