Skoči do osrednje vsebine

Sistem zaščite, reševanja in pomoči uspešno nad epidemijo COVID-19

Prav vsakemu v sistemu zaščite, reševanja in pomoči se zahvaljujemo za požrtvovalnost ob spopadanju z epidemijo COVID-19.

Razdeljevanje opreme v Rojah | Avtor: Uprava za zaščito in reševanje

S koncem maja se je skladno z Odlokom Vlade Republike Slovenije o preklicu epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19), preklical Sklep o aktiviranju Državnega načrta zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh, ki je bil aktiviran 13.3.2020, zaradi dne 11.3.2020 razglašene pandemije COVID-19 in dne 12.3.2020 razglašene epidemije COVID-19 v Sloveniji.

V zadnjih mesecih smo se, tako kot druge države po celem svetu, znašli na težki preizkušnji, ko so bila v nevarnosti človeška življenja. Ukrepati je bilo treba hitro, pri tem pa smo na vse načine iskali rešitve, kako se kar najbolje zaščititi in pripraviti na morebiten razvoj epidemije COVID-19.

Tokratne razmere so še posebej izpostavile pomen solidarnosti, medsebojne pomoči, podpore in velikodušnosti. Slovenke in Slovenci smo tudi med pandemijo COVID-19, kot že neštetokrat doslej, izkazali, da smo srčen narod.

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki so bili na kakršen koli način vključeni v sistem zaščite, reševanja in pomoči in tako izkazali solidarnost in srčnost, in za vaša osebna prizadevanja, ki ste jih vložili v ustvarjanje znosnejših razmer za ljudi v stiski. Skupaj nam je uspelo, da smo, z učinkovitimi ukrepi, iz pandemije izšli med prvimi.

Življenja rešujemo skupaj!